windows 10 pro

Microsoft zal updates die veranderingen aanbrengen aan Windows 10 geen drie, maar twee keer per jaar lanceren. Dat geeft bedrijven langer de tijd om zich voor te bereiden op een overschakeling.

 
Alhoewel Microsoft eerder had laten verstaan dat het drie feature-updates voor Windows 10 zou uitbrengen in twaalf maanden, beperkt het die belofte nu tot twee. Het bedrijf suggereerde die vermindering al enige tijd, en bevestigde het feit tijdens een conferentie in Taiwan vorig maand. Daar toonde het zijn partners een uitgewerkt plan van hoe het updateschema van Windows 10 er in de komende jaren zal uitzien, zo rapporteert Computerworld.

Takschema

Consumenten en bedrijven die opteerden om hun updates via de current branch op te halen, hebben vier maanden de tijd om een grote update effectief te installeren. Aan het einde van die periode worden ze gedwongen om de update binnen te halen, of riskeren ze uitgesloten te worden voor veiligheidsupdates.
 
Na die vier maanden verhuist een update naar de current branch for business. Ondernemingen die in die tak van Microsofts updateschema zitten, mogen twaalf maanden wachten vooraleer ze de sprong maken naar een nieuwe update, met nog eens een extra zestig dagen als ze met dat jaar niet genoeg hebben. Na die periode zullen ook zij de overstap moeten maken of gevaar lopen.

Voorbereidingstijd

Uiteindelijk krijgen bedrijven zo 16 tot 18 maanden de tijd om alles in orde te brengen. Daarbij moet natuurlijk rekening gehouden worden met het tempo waarin Microsoft feature-updates uitbrengt. Voor vele ondernemingen is het daarom ook goed nieuws dat de technologiereus zijn oorspronkelijke plan van drie updates per jaar terugbrengt naar twee.

Nina’s internetleven draait op Windows en Android, haar muziek op een iPod en Spotify. Ze selecteert elke dag het nieuws dat je moet gelezen hebben en schrikt er niet voor terug om ook de zakelijke kant van IT te belichten.