Winkelketens, banken en jawel: ook IT-bedrijven. De top tien van de meest gehate bedrijven ter wereld.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!U moet er als bedrijf wat voor over hebben om door een groot deel van de bevolking gehaat te worden. Dat kan met slechte klantenservice, een hongerloon voor uw medewerkers, slechte of haperende producten of simpelweg teleurstellen op Wall Street met een pover aandelenrendement.

De website 24/7 Wall Street maakt jaarlijks een top 10 van meest gehate bedrijven aan de hand van marktonderzoek, tevredenheidsonderzoek onder werknemers, de beslissingen van het management en hun financiële gewin. Het onderzoek vond plaats in de Verenigde Staten, maar geldt eigenlijk voor de hele wereld, omdat de meeste bedrijven wereldwijd bekend zijn.

Hier de top tien:

1. General Motors
2. Sony Corp
3. DISH Network Corp
4. McDonald’s
5. Bank of America
6. Uber
7. Sprint
8. Spirit Airlines
9. Walmart
10. Comcast

Om echt gehaat worden, moet een bedrijf een groot aantal mensen te vervreemden. General Motors heeft de twijfelachtige eer om de top tien aan te voeren, vooral door berichten over fabricagefouten in auto"s. Technische problemen zouden al aan tientallen mensen het leven hebben gekost.

Van de technologiebedrijven behoren Sony en Uber tot de meest gehate bedrijven. Sony heeft vooral af te rekenen met de ingrijpende hack waardoor het bedrijf de première van de fim ‘The Interview’ moest aflasten. Eerder was Sony ook al ten onder gegaan aan een DDOS-aanval.

Uber had dan weer af te rekenen met boze taxichauffeurs. Ook de berichten dat sommige Uberchauffeurs zouden zijn overgegaan tot verkrachtingen, hebben waarschijnlijk niet geholpen.

Ook McDonald"s en Walmart staan in de lijst mede door berichten over de lage lonen van hun werknemers, terwijl de top van het bedrijf gigantische vergoedingen opstrijkt.