Vijf vragen die je moet stellen voordat je een nieuw datacenter bouwt

Vijf vragen die je moet stellen voordat je een nieuw datacenter bouwt.

Vijf vragen die je moet stellen voordat je een nieuw datacenter bouwt

Steeds meer organisaties lopen tegen de grenzen van hun bestaande datacenter aan. Zij zijn dan ook op zoek naar manieren om hun datacenter(s) uit te breiden of te moderniseren. Het is daarbij praktisch om eerst antwoord te geven op de vijf volgende vragen.

1.Maak je op efficiencygebied gebruik van best practices die kunnen zorgen voor meer capaciteit?

Wie bijvoorbeeld geen best practices inzet op het gebied van power management en koeling, laat enorme efficiencywinsten liggen. Energy Logic 2.0 bijvoorbeeld biedt leveranciersneutrale strategieën die voorzien in besparingen tot wel 74 procent op stroom en koeling, en drie tot vijf keer meer capaciteit.

2.Hoe staat het met de capaciteitsbenutting?

Servervirtualisatie is een effectieve manier om de capaciteit in een datacenter te vergroten. Veel organisaties hebben hiermee al een begin gemaakt. Maar het is raadzaam om daar vooral mee door te gaan. Wie bijvoorbeeld het percentage gevirtualiseerde servers kan laten toenemen van dertig naar zestig procent, realiseert een besparing van 29 procent in energiegebruik.

3.Gebruik je nog ‘dode’ servers die alleen maar stroom verbruiken?

Bedrijven hebben bijna vijftig procent weten te besparen op stroomkosten door servers te virtualiseren en systemen die ze niet langer gebruiken, uit te zetten. Een server in wachtstand verspilt bijna twee keer zo veel energie als hij gebruikt voor alle ondersteunende resources. Weet je dus wel heel zeker dat al je servers een doel dienen?

4. Zijn je racks ‘dicht’ genoeg of kan dat nog beter?

Hoe hoger de dichtheid van je racks, hoe beter. Veel bedrijven zitten nu op 5 kW tot 8 kW per rack en sommige zelfs op 12 kW tot 14 kW. Meer servers per rack betekent minder benodigde ruimte. Daarnaast levert een upgrade van het koelsysteem hier mogelijk vijftig tot honderd procent meer koelcapaciteit.

5.Profiteer je voldoende van nieuwe, efficiënte technologieën?

Datacentertechnologieën, zoals Datacenter Infrastructure Management-software (DCIM), ontwikkelen zich razendsnel. Deze middelen helpen bijvoorbeeld bij het in kaart brengen van de mate van virtualisatie en voorkomen de inzet van onbenutte capaciteit.

Wie deze vragen eerst beantwoordt, is goed voorbereid als het tijd is om keuzes te maken.

Op 24 juni 2014 organiseren we een (gratis) Business Meets IT seminar waarop u alles te weten komt over het optimaliseren van uw datacenter, in de praktijk vaak het hart van uw organisatie. We leggen de nadruk op technologieën en concepten die voor uw datacenter van tel zijn zoals virtualisatie, energiebeheer en consolidatie. Meer informatie over het seminarie vindt u op de website van Business Meets IT.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business