Laat het begrip 'outsourcing' vallen en de meeste mensen denken aan IT. Maar het reikt intussen véél verder dan dat, zo zegt Tom Blodgett van Xerox. Maak kennis met vijf verrassende voorbeelden van outsourcing.

Laat het begrip "outsourcing" vallen en de meeste mensen denken aan IT. Maar het reikt intussen véél verder dan dat, zo zegt Tom Blodgett van Xerox. Maak kennis met vijf verrassende voorbeelden van outsourcing.

1. Transportdiensten

Transport uitbesteden aan bedrijven komt steeds meer voor, meent Blodgett. Hij verwijst onder meernaar meer intelligente parkeertechnologieën die bedrijven helpt kosten te besparen.

2. Retentie van werknemers

Human resources en personeelsbeleid uitbesteden? Voor het zoeken van de juiste werknemers bestaan er al headhunters en rekruteringsspecialisten, maar intussen zijn er ook bedrijven die zich specialiseren in het aan boord houden en belonen van werknemers. Zodra de arbeidsmarkt op gang komt, verwacht Blodgett nog meer van dat initiatieven.

3. Marketing en communicatie

Ook het genereren van inkomsten outsourcen bedrijven vandaag. Zo helpt Xerox zelf de Britse groentenketen Morrison’s om de communicatie met de klant in honderden winkels op poten te zetten. Via een speciale tool kunnen aandeelhouders ook de kosten van elke campagne opvolgen.

4. Gezondheidszorg

Het gezondheidszorgsysteem is ingewikkeld, zeker in de VS. Dit moet leiden tot meer geïntegreerde oplossingen tussen verstrekkers van gezondheidszorg, overheid en verzekeringsmaatschappijen. Zeker dankzij de ontwikkeling van elektronische systemen leent gezondheidszorg zich meer tot outsourcing.

5. Hypotheken

Eén van de nieuwe domeinen voor outsourcing zijn volgens Blodgett hypotheken. “De overheid wil eigenaars helpen in hun huis te blijven, liever dan ze er uit te zetten. Wij helpen hen te communiceren met mensen die het moeilijk krijgen met het afbetalen van hun hypotheek.”