Sharp zegt dat de berichten waarin het bedrijf zijn eigen dood voorspelt niet kloppen. Het bedrijf zegt te streven naar een positief resultaat. Na het halfjaarlijks financieël rapport zag het er niet zo goed uit voor Sharp. Volgens onder meer Reuters was het bedrijf op zoek naar een partner. Die zou nodig zijn geweest om […]

Advertentie

Sharp zegt dat de berichten waarin het bedrijf zijn eigen dood voorspelt niet kloppen. Het bedrijf zegt te streven naar een positief resultaat.

Na het halfjaarlijks financieël rapport zag het er niet zo goed uit voor Sharp. Volgens onder meer Reuters was het bedrijf op zoek naar een partner. Die zou nodig zijn geweest om te overleven.

Paul Molyneux, CEO van Sharp Europe, spreekt de negatieve berichten tegen. “De oorspronkelijke boodschap was duidelijk positief: Sharp blijft toegewijd werken aan een toekomstige groei van het bedrijf en neemt de nodige stappen om deze groei te verzekeren.”

In de mededeling wijst Molyneux op de positieve punten van het rapport. Zo is er een stijging in de wereldwijde verkopen, een afname in de voorraad en is er een verbeterd operationeel resultaat. Dat betekent volgens hem dat de wereldwijde herstructurering een positief effect heeft.

Los van de recente speculering bevestigde Willem Hendriks, product manager document Solutions bij Sharp Benelux niet zo lang geleden nog dat het bedrijf ondanks de uitdagende situatie actief blijft in de markt van documentoplossingen.