Ballmer: Al vier miljoen Windows 8 upgrades

Microsoft zegt dat de verkoop van Windows 8 in zijn eerste vier dagen beter gaat dan die van Windows 7 drie jaar geleden.

Volgens Steve Ballmer zijn er al meer dan vier miljoen upgrade-exemplaren verkocht. De topman van Microsoft deed die uitspraak op de BUILD-conferentie in Seattle (VS).

In een interview met de Wall Street Journal wou Ballmer eerder niet uitwijden over verkoopcijfers. Wel wou hij kwijt dat er “tientallen miljoenen” licenties aan partners wereldwijd zijn verdeeld. Volgens hem is het enthousiasme zeer groot voor het nieuwe besturingssysteem.

[related_article id=”161452″]

Daarbij wou hij nog kwijt dat Windows 8 momenteel beter verkoopt dan tijdens de RTM-lancering van Windows 7 in juli 2009.

Vs. Apple
Ter vergelijking: Apple verkocht drie miljoen exemplaren van zijn nieuwste besturingssysteem Mountain Lion in de eerste drie dagen na de beschikbaarheid.

Al gaat die vergelijking niet helemaal op. Er zijn immers veel meer Windows-toestellen dan OS X-toestellen. Microsoft verkoopt dus wel meer licenties, maar in verhouding wil dat ook zeggen dat Mac-gebruikers talrijker upgraden in de eerste dagen na de lancering.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business