Scott Forstall, teamleider in het iOS-ontwikkelteam, is ontslagen bij Apple. Hij wou geen verontschuldigingsbrief voor de slechte Apple Maps ondertekenen en dat schoot bij Cook in het verkeerde keelgat. Verder had Scott de visie dat het iOS-team te weinig vernieuwende ideeën bracht, iets wat de massa consumenten en journalisten bij de lancering van iOS 6 […]

Advertentie

Scott Forstall, teamleider in het iOS-ontwikkelteam, is ontslagen bij Apple. Hij wou geen verontschuldigingsbrief voor de slechte Apple Maps ondertekenen en dat schoot bij Cook in het verkeerde keelgat.

Verder had Scott de visie dat het iOS-team te weinig vernieuwende ideeën bracht, iets wat de massa consumenten en journalisten bij de lancering van iOS 6 ook luidkeels schreeuwde in de richting van het bedrijf in Cupertino. Hierdoor bouwde er spanning op binnen het iOS-team, zo laten verschillende bronnen weten.

Forstall, al enkele jaren aan het hoofd van het iOS-ontwikkelteam, kwam oorspronkelijk bij Apple via NeXT, een bedrijf dat Apple overnam in 1997.

Later werd hij verantwoordelijk voor Mac OSX, om daarna het iOS-team onder zijn vleugels te nemen. Forstall had goede contacten met Steve Jobs.

De toekomst
De volgende maanden zal Forstall nog als adviseur binnen Apple werken om Tim Cook bij te staan.

In 2013 worden de taken van Forstall overgenomen door Craig Federighi, die nu al aan het hoofd staat van het Mac OSX-team. Scott zal daarna andere wateren gaan verkennen.

Advertentie