Spellenmaker Zynga heeft gisteren, terwijl het Apple-event aan de gang was, één van zijn kantoren gesloten en zo’n 150 werknemers op straat gezet. Met deze timing hoopte het bedrijf vermoedelijk om de media-aandacht rond de ontslagen te beperken. Zynga, dat vooral bekend is van (Facebook)games als FarmVille en The Ville, is een grote speler op […]

Advertentie

Spellenmaker Zynga heeft gisteren, terwijl het Apple-event aan de gang was, één van zijn kantoren gesloten en zo’n 150 werknemers op straat gezet. Met deze timing hoopte het bedrijf vermoedelijk om de media-aandacht rond de ontslagen te beperken.

Zynga, dat vooral bekend is van (Facebook)games als FarmVille en The Ville, is een grote speler op de markt van sociale spellen. Sinds het bedrijf een jaar geleden naar de beurs ging, heeft het echter te kampen met tegenvallende resultaten en nieuwe titels die amper een publiek weten te vergaren. Ook de overname van ontwikkelaar OMGPOP lijkt een flop nu de hype rond hun spel Draw Something is gaan liggen.

In een poging om het tij te keren heeft Zynga gisteren een aantal herstructureringen doorgevoerd en één van hun kantoren gesloten. Zo’n 150 van de 2.900 werknemers werden op straat gezet. De ontslagen werknemers werden onmiddellijk aan de deur gezet en kregen twee uur de tijd om hun spullen te pakken en telefoons, computers en badges in te leveren.

De werknemers kregen het slechte nieuws te horen op het moment dat al de media-aandacht op de nieuwe producten van Apple gericht was. Het lijkt er dus sterk op dat Zynga had gehoopt om het nieuws onder de radar te houden, maar al gauw doken berichten op via Twitter die het nieuws bekend maakten.