Naar aanleiding van ons gratis Business Meets IT-seminarie over "Het Digitale Kantoor" brengen wij een kleine crash course over dit onderwerp. Dit is de twee aflevering over mobile printing. 1. Wat is Mobile Printing of ePrinting? Printers hebben een vaste stek veroverd binnen bedrijven, maar blijven daar ook letterlijk ‘vast’ staan. Binnen de bedrijfsomgeving kan […]

Advertentie

Naar aanleiding van ons gratis Business Meets IT-seminarie over "Het Digitale Kantoor" brengen wij een kleine crash course over dit onderwerp. Dit is de twee aflevering over mobile printing.

1. Wat is Mobile Printing of ePrinting?

Printers hebben een vaste stek veroverd binnen bedrijven, maar blijven daar ook letterlijk ‘vast’ staan. Binnen de bedrijfsomgeving kan u printopdrachten voltooien, maar van zodra u buiten het bedrijfsnetwerk gaat, is uw printer onbereikbaar.

Mobile Printing of ePrinting moet ervoor zorgen dat uw printer overal bereikbaar is om op afstand handig prints af te leveren. Zo moet u die enkel maar meepakken als u op kantoor aankomt. De technologie staat voorlopig nog in zijn kinderschoenen, maar we merken dat steeds meer professionele apparaten ePrinten gaan ondersteunen.

2. Kan dat met mijn huidige printer?

Via Google Cloud Print kunt u een printer in enkele seconden koppelen aan je gmail-account, maar dat betekent ook dat je zo’n account moet hebben. Daarnaast moet de computer waarop de printer is aangesloten, steeds actief zijn om inkomende printopdrachten te verwerken. Het maakt echter niet uit of je een printer hebt via USB of netwerk, zolang de computer waarop Google Cloud Print is geïnstalleerd, altijd actief blijft.

Er komen meer en meer printers op de markt met specifieke ePrint-mogelijkheden, en dat biedt extra voordelen. In tegenstelling tot Google Cloud Print hoeft uw computer niet altijd actief te zijn. Bovendien is de installatie van een specifieke ePrint-compatibele printer een stuk eenvoudiger. Tijdens de initiële ingebruikname krijgt u dan bijvoorbeeld een uniek e-mailadres dat gekoppeld is met uw printer. Door documenten te mailen naar dat adres, wordt het integraal afgedrukt op de printer.

3. Kan dat ook vanaf mijn smartphone?

Een hele hoop fabrikanten hebben ondertussen al specifieke apps beschikbaar voor verschillende mobiele besturingssystemen, waarmee u via uw smartphone vanaf overal kan printen. Combineer dit met een cloud opslagdienst die u kan raadplegen op uw smartphone, en u heeft een krachtige samenwerking waar u altijd en overal uw eigen documenten kan aanpassen en direct printen op afstand.

4. Is ePrinten wel veilig?

Apps op een smartphone zijn tamelijk veilig, maar geen enkele vraagt een wachtwoord per afdrukopdracht. We moeten in de toekomst wel letten op eventuele spam-opdrachten die ervoor kunnen zorgen dat u dagelijks verschillende bladeren aan nutteloze reclame gaat afdrukken. Vooral systemen met een specifiek e-mail zijn daar heel kwetsbaar voor.

Meer info over het Business Meets IT-seminarie over "Het Digitale Kantoor" van 23 oktober vindt u op: //www.businessmeetsit.be

Advertentie