Het aantal ontslagen bij Hewlett-Packard ligt hoger dan eerst aangekondigd. Geen 27.000 maar 29.000 mensen moeten het bedrijf verlaten. Het bedrijf kondigde in mei aan dat er een pak mensen moeten vertrekken. Maar uit documenten die het bedrijf indiende bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC blijken dat er nu tweeduizend meer te zijn dan aangekondigd. Waarom […]

Advertentie

Het aantal ontslagen bij Hewlett-Packard ligt hoger dan eerst aangekondigd. Geen 27.000 maar 29.000 mensen moeten het bedrijf verlaten.

Het bedrijf kondigde in mei aan dat er een pak mensen moeten vertrekken. Maar uit documenten die het bedrijf indiende bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC blijken dat er nu tweeduizend meer te zijn dan aangekondigd.

Waarom het aantal ontslagen nu hoger ligt is onbekend. Anneleen Holleweg, woordvoerster van HP België zegt dat het nog niet bekend is of er ook hier mensen moeten opstappen. De consultaties met de ondernemingsraad moeten nog worden opgestart. Al vrezen de vakbonden volgens De Standaard wel voor enkele honderden jobs. In België werken er 2.600 mensen voor HP.