De Nederlandse elektronicareus Philips gaat 1,1 miljard euro besparen. Daardoor worden er meer mensen ontslagen dan eerder aangekondigd. Vorig jaar kondigde het bedrijf al aan dat er 4.500 banen zouden verdwijnen. Nu komen er daar 2.200 bij zegt Reuters. Het nieuws wordt aangekondigd vlak voor een investeringsevent van het bedrijf in Londen. Aanvankelijk wou Philips […]


De Nederlandse elektronicareus Philips gaat 1,1 miljard euro besparen. Daardoor worden er meer mensen ontslagen dan eerder aangekondigd.

Vorig jaar kondigde het bedrijf al aan dat er 4.500 banen zouden verdwijnen. Nu komen er daar 2.200 bij zegt Reuters. Het nieuws wordt aangekondigd vlak voor een investeringsevent van het bedrijf in Londen.

Aanvankelijk wou Philips 800 miljoen euro besparen. Maar het harde economische klimaat eist dat er nu meer mensen het bedrijf moeten verlaten.


De structurele besparingen zullen tegen 2014 afgerond zijn en zullen vooral de afdelingen treffen waar lampen en medisch materiaal worden gemaakt. Dat wil zeggen dat de lampenfabriek in Turnhout mogelijk wordt getroffen.

“De bijkomende besparingen zullen leiden tot jobverlies, wat jammer is. Tegelijk blijven we investeren in innovatie en de customer value chain.” Aldus algemeen directeur Frans van Houten.

In totaal werken er wereldwijd 120.000 mensen voor Philips.