Met een marktwaarde van meer dan 622 miljard dollar is technologiereus Apple het meest waardevolle bedrijf sinds het ontstaan van de beurs. Dat record stond tot gisteren nog op naam van concurrent Microsoft, dat in 1999 een beurswaarde van 620 miljard dollar mocht noteren. Een jaar geleden werd Apple al het meest waardevolle bedrijf van […]

Met een marktwaarde van meer dan 622 miljard dollar is technologiereus Apple het meest waardevolle bedrijf sinds het ontstaan van de beurs. Dat record stond tot gisteren nog op naam van concurrent Microsoft, dat in 1999 een beurswaarde van 620 miljard dollar mocht noteren.

Een jaar geleden werd Apple al het meest waardevolle bedrijf van het moment. Toen was een aandeel ruim 368 dollar waard. Gisteren hing de waarde van een aandeel rond 665 dollar en er lijkt voorlopig nog geen einde te komen aan Apples succes. Analisten zien de waarde van het bedrijf dan ook alleen maar toenemen in de toekomst.

Het succes van Apple is vooral te danken aan de populariteit van de iPod, iPhone en iPad. De komst van een nieuwe iPhone en de geruchten rond een kleinere iPad en misschien zelfs een televisietoestel duwen de koers momenteel dan ook de hoogte in.

Update: Dit bericht dient genuanceerd te worden. Wanneer rekening wordt gehouden met de inflatie over de afgelopen 13 jaar, blijft het record van Microsoft staan. De waarde van de dollar in 1999 komt overeen met 1,38 dollar in 2012. Omgerekend komt Microsofts piek van 620 miljard dollar vandaag dus met zo’n 850 miljard dollar overeen. Apple heeft nog een lange weg te gaan om écht het meest waardevolle bedrijf ooit te worden.