Business

Google koopt reisgids

De reisplannen van Google breiden uit nu de informatiegigant een uitgever van reisgidsen heeft overgenomen.

Het gaat om Frommer’s, een Amerikaans bedrijf dat reisgidsen maakt. De afdeling in kwestie stond al even te koop maar hoeveel Google er voor betaalt is niet bekend.

Met de overname stapt Google verder in de reismarkt. Het bedrijf nam de afgelopen jaren onder meer ITA over, software die vluchtdata voorziet voor reisbureaus. Recenter voegde het de restaurant reviewsite Zagat toe aan zijn verzameling overgenomen bedrijven.

In een verklaring aan onze collega’s van CNet zegt een woordvoerder van Google dat het team van Frommer’s een aanvulling zal zijn van Zagat. De bedoeling is om zo reviews aan te bieden van elke relevante plek in de wereld.

Frommer’s is vooral in de VS bekend. Naast zijn online aanbod geeft het bedrijf nog steeds papieren gidsen uit. Of die zullen blijven bestaan is voorlopig onduidelijk.

Het is niet uitgesloten dat Google voor de overname nog meer kritiek krijgt van concurrenten in de reisindustrie. De overname van ITA zorgde destijds voor een uitgebreid juridisch onderzoek om er voor te zorgen dat Google zijn concurrenten in die sector niet zou benadelen. Maar intussen is de honger naar reisinformatie duidelijk nog niet gestild.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business