Dell: we zijn geen pc-bedrijf meer

Michael Dell vindt niet dat zijn bedrijf nog echt in de pc-business zit. Ook al zeggen de inkomsten voorlopig iets anders.

De topman van het computerbedrijf benadrukte op een conferentie van Fortune dat Dell de laatste vijf jaar is verschoven naar end-to-end IT-diensten. Volgens hem gaat het merendeel van het budget voor onderzoek en ontwikkeling naar het omvormen van het bedrijf. Iets wat zijn bedrijf vlotter zal doen dan concurrent HP, beweert hij.

Zowel Dell als HP willen zich vandaag meer op grote bedrijven richten, een aanpak die IBM hen al voordeed.

Al moet er wel worden bijgezegd dat Dell vandaag de meerderheid van zijn inkomsten uit de verkoop van pc’s haalt. De topman van het bedrijf beseft dat en voegt daar aan toe dat het bedrijf pc’s zal blijven maken en binnenkort ook tablets op Windows 8.

Maar de winstgroei zit volgens Michael Dell in de nieuwe delen van zijn bedrijf. Het gaat daarbij om diensten naar zakelijke gebruikers en overheden toe. Daarbij maakt hij de  vergelijking dat Apple winst maakt met iPhones en iPads, en Dell met het beveiligen van die toestellen zodat ze in een zakelijke omgeving zijn toegestaan.

Een van die nieuwe onderdelen is duidelijk opslag. Op de conferentie kondigde Dell aan dat zijn bedrijf zestig miljoen dollar opzij zal zetten om te besteden aan opslag.

Een ander belangrijk focuspunt is China. Naar eigen zeggen loopt zestig procent van het Chinese internetverkeer via servers van Dell. Tegelijk is het de grootste afzetmarkt voor het bedrijf buiten de VS. Al geeft hij ook toe dat de groei er afneemt, wat de laatste tijd verschillende bedrijven ongerust maakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business