Microsoft pakt op zijn partnerconferentie uit met cijfers: Office draait op één miljard computers. Ook van Windows 7 geeft het nieuwe aantallen vrij. Nog tot donderdag loopt de Worldwide Partner Conference van Microsoft. Toen Office-baas Kurt DelBene er op het podium kwam, vertelde hij volgens Thenextweb dat Microsoft Office momenteel op één miljard pc’s draait. […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Microsoft pakt op zijn partnerconferentie uit met cijfers: Office draait op één miljard computers. Ook van Windows 7 geeft het nieuwe aantallen vrij.

Nog tot donderdag loopt de Worldwide Partner Conference van Microsoft. Toen Office-baas Kurt DelBene er op het podium kwam, vertelde hij volgens Thenextweb dat Microsoft Office momenteel op één miljard pc’s draait.

Van dat miljard zijn er tweehonderdduizend die werken met Office 365, de versie die met zijn online mogelijkheden de strijd aangaat met Google Docs.

Windows 7
In dezelfde presentatie zegt het bedrijf dat er vandaag 1,3 miljard Windows-gebruikers zijn. Tegelijk zijn er 680 miljoen licenties voor Windows 7 verkocht.

Wel is er enige onduidelijkheid over de cijfers van Windows. Zo schrijft Tweakers dat Steve Ballmer het heeft over 630 miljoen Windows 7-licenties en ruim een miljard Windows-toestellen.

Al in 2010?
Het is niet de eerste keer dat het cijfer van 1 miljard circuleert voor Office. In de zomer van 2010 pakte Microsoft al uit met het cijfer op basis van een onderzoek van ComScore.

Maar in realiteit was dat cijfer enigszins scheefgetrokken. ZDNet.com-journaliste Mary-Jo Foley bekeek toen de cijfers in detail en merkte dat het cijfer geëxtrapoleerd was op basis van een kleinere controlegroep. Daarnaast werden ook demoversies, die gratis en standaard worden meegeleverd met een nieuwe pc, en gepirateerde versies van Office meegeteld.