Eastman Kodak mag van de rechter zijn patenten verkopen. Ook al zegt Apple dat het die eigenlijk bezit. De Amerikaanse rechtbank zei dat het bedrijf meer dan 1.100 patenten mag verkopen. Dat was tot deze week niet mogelijk omdat Apple en diens spin-off FlashPoint Technology bewaar hadden geuit, wat leidde tot een rechtszaak. De fotografiepionier […]

Advertentie

Eastman Kodak mag van de rechter zijn patenten verkopen. Ook al zegt Apple dat het die eigenlijk bezit.

De Amerikaanse rechtbank zei dat het bedrijf meer dan 1.100 patenten mag verkopen. Dat was tot deze week niet mogelijk omdat Apple en diens spin-off FlashPoint Technology bewaar hadden geuit, wat leidde tot een rechtszaak.

De fotografiepionier ondergaat momenteel een herstructureringsplan. Een van de manieren om geld binnen te halen is door de verkoop van de patentportfolio

Die portfolio focust zich op digitale beeldvorming en zou Kodak al meer dan drie miljard dollar in licentiegelden hebben opgeleverd sinds 2001.

Maar het bedrijf wil weg van beeldvorming en fotografie en zich focussen op printproducten. Volgens Bloomberg zal de veiling van de patenten doorgaan op 8 augustus.