Research In Motion overweegt volgens bronnen een splitsing waarbij de BlackBerry-afdeling zou worden verkocht. Dat beweert de Sunday Times op basis van anonieme bronnen. Het plan zou zijn om de telefoonafdeling te scheiden van het berichtennetwerk. Tegelijk worden Facebook en Amazon als potentiële kopers van de telefoonafdeling genoemd. Een ander optie zou zijn dat het […]

Advertentie

Research In Motion overweegt volgens bronnen een splitsing waarbij de BlackBerry-afdeling zou worden verkocht.

Dat beweert de Sunday Times op basis van anonieme bronnen. Het plan zou zijn om de telefoonafdeling te scheiden van het berichtennetwerk. Tegelijk worden Facebook en Amazon als potentiële kopers van de telefoonafdeling genoemd.

Een ander optie zou zijn dat het bedrijf intact blijft, maar dat een groot deel wordt verkocht aan een groter technologiebedrijf, bijvoorbeeld Microsoft.

RIM zelf geeft geen commentaar op het bericht maar zegt aan onze collega’s van CNet wel dat het een breed aantal strategieën bekijkt. Dat kan gaan van partnerschappen en licentiemogelijkheden tot strategische alternatieve zakenmodellen.

Het smartphonebedrijf, ooit bijna de enige smartphone die je binnen de bedrijfsmuren tegenkwam, zit vandaag in slechte cijfers. Het bedrijf verliest marktaandeel ten koste van Android en Apple. In zijn recentste kwartaalresultaten leed het bedrijf een verlies van 125 miljoen dollar waarbij de omzet met 25 procent zakte. Tegelijk verwacht het een operationeel verlies in het huidige kwartaal.

Momenteel herstructureert het bedrijf. Daarbij wil het een miljard dollar voor het einde van zijn fiscaal jaar besparen. Dat gaat gecombineerd met ontslagen. Al zijn er de laatste maanden ook een hoop topmensen die het bedrijf spontaan verlaten.

Advertentie