Facebook heeft het bedrijf Face.com opgekocht, niet om de URL maar om de gezichtsherkenningtechnologie die het in huis heeft. Het gerucht dat Facebook interesse had in Face.com en daar miljoenen euro"s voor over zou hebben deed al langer de ronde en wordt nu bevestigd door Face.com. Naar verluidt heeft Facebook uiteindelijk tussen de 55 en […]

Advertentie

Facebook heeft het bedrijf Face.com opgekocht, niet om de URL maar om de gezichtsherkenningtechnologie die het in huis heeft.

Het gerucht dat Facebook interesse had in Face.com en daar miljoenen euro"s voor over zou hebben deed al langer de ronde en wordt nu bevestigd door Face.com. Naar verluidt heeft Facebook uiteindelijk tussen de 55 en 60 miljoen dollar betaald. De techniek zal Facebook waarschijnlijk gaan gebruiken in zijn nieuwe foto-app. Vooral het herkennen van gezichten (zonder te taggen) is interessant voor de sociale netwerksite.

Face.com maakt al de foto-apps Photo Finder en Photo Tagger voor Facebook en bracht onlangs ook een nieuwe gezichtsherkennings-app uit voor iOS uit onder de naam Klik. Facebook lanceerde begin deze maand een aparte foto-app voor de iPhone. Die is wel enkel in de Verenigde Staten bescchikbaar. Facebook nam onlangs ook Instagram over maar die deal moet nog goedgekeurd worden door de autoriteiten.

Advertentie