Google-Motorola overname zo goed als rond

De overname van Motorola door Google is goedgekeurd in China. De overname zal vandaag of morgen volledig rond zijn.

Google kocht het bedrijf in augustus 2011 voor 12,5 miljard dollar. Maar omdat het om twee technologie-giganten gaat, moesten zowel de VS, Europa als China hun goedkeuring geven voor de overname.

China gaf dit weekend als laatste zijn Fiat. Motorola zegt aan AllthingsD dat het verwacht dat de overname tegen woensdag afgerond is, al verwacht Standard & Poor’s dat het dinsdag voor de opening van de beurzen in de VS zal gebeuren. Google zelf geeft geen commentaar aan de site.

[related_article id=”158901″]

Google heeft altijd gezegd dat het Motorola koopt omwille van de patenten. Toch ligt de deal gevoelig omdat Motorola telefoons maakt en Google met Android een van de populairste mobiele besturingssystemen in huis heeft.

Volgens Techcrunch eist China daarom dat Android de volgende vijf jaren gratis en openbron blijft. Dat moet voorkomen dat Google Motorola zou bevoordelen bij het uitbrengen van nieuwe smartphonefuncties.

Ontslagen?
De vraag zal eerder zijn wat Google binnen Motorola gaat doen. Volgens een bron van Techcrunch zit er een ontslagronde aan te komen bij de telefoonmaker.

Op het moment van de overname telde motorola 19.000 werknemers, al zijn dat er vandaag al 800 minder door ontslagen die al gepland waren in het kader van een eerdere herstructurering.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business