Apple is bereid om het Chinese Proview te betalen voor de merknaam iPad, maar de twee raken het niet eens over de prijs. Apple heeft het bedrijf zestien miljoen dollar geboden voor de rechten op de naam in China. Maar volgens de Chinese nieuwssite Sina.com, dat de Beijing Times citeert, zou Proview dat aanbod hebben […]

Advertentie

Apple is bereid om het Chinese Proview te betalen voor de merknaam iPad, maar de twee raken het niet eens over de prijs.

Apple heeft het bedrijf zestien miljoen dollar geboden voor de rechten op de naam in China. Maar volgens de Chinese nieuwssite Sina.com, dat de Beijing Times citeert, zou Proview dat aanbod hebben geweigerd omdat het meer geld wil.

Het Chinese bedrijf heeft er alle belang bij om de merknaam zo duur mogelijk te verkopen want Proview is momenteel bankroet en schuldeisers eisen momenteel hun deel. Zo zou één bank alleen al 8,68 miljoen dollar eisen van Proview.

Aanvankelijk eiste het bedrijf een schadevergoeding van 1,2 miljard euro. Maar die rechtszaak werd in de VS niet aangenomen. De rechter zei dat de zaak enkel in Hong Kong kan voorkomen.

Beide partijen zijn bereid om tot een oplossing te komen, alleen blijft er voorlopig discussie over de kostprijs. Proview wil zo veel mogelijk geld om zijn eigen schulden te kunnen afbetalen. Apple wil de zaak zo snel mogelijk afhandelen zodat het de merknaam iPad vrij kan gebruiken in China.

Advertentie