Yahoo gaat eigen CEO controleren

Yahoo heeft een comité opgericht dat de diploma’s van zijn eigen CEO zal onderzoeken. Op het CV van Scott Thompson staat een diploma computerwetenschappen dat hij nooit gehaald heeft.

De internetreus begon in januari met een schone lei door ex PayPal-topman Scott Thompson tot CEO te benoemen. Maar net die man brengt het bedrijf nu in verlegenheid nu blijkt dat zijn academische achtergrond niet klopt.

Het gaat om een diploma computerwetenschappen dat zou behaald zijn aan Stonehill College in de VS. Volgens Techcrunch werd de fout blootgelegd door Yahoo-investeerder Daniel Loeb. Hij stelde vast dat het in realiteit om een boekhouddiploma ging.

Het probleem is niet zozeer dat Thompson geen computerwetenschappen studeerde, maar wel dat hij er over loog. Het diploma wordt al zeker sinds 2004 vermeld op online biografieën, ook toen hij technisch directeur en algemeen directeur van PayPal werd.

Thompson heeft volgens AllthingsD intussen een interne memo uitgestuurd naar het personeel met zijn excuses voor de commotie. Daarin belooft hij zijn volledige medewerking.

Het hele incident is beschamend voor Yahoo omdat er duidelijk fouten zijn gebeurd bij het controleren van de achtergrond van Thompson. Maar duidelijkheid is er niet. Zo is het nog onduidelijk of Thompson de diplomatitel destijds zelf en met opzet heeft aangepast, of dat de fout ooit op een online biografie is verschenen en zo telkens werd overgenomen.

Afhankelijk van het verloop kan het zijn dat Thompson vijf maanden na zijn indiensttreding weer moet opstappen bij Yahoo. Maar dat zal het interne comité van Yahoo uitvlooien.

Eerste vertrek
Wel heeft Patti Hart intussen haar vertrek aangekondigd. Hart zit in de raad van bestuur bij Yahoo en was verantwoordelijk voor de zoektocht naar een nieuwe CEO waarop ze haalde Thompson binnenhaalde.

Volgens Yahoo stelt Hart zich niet herverkiesbaar in de raad. Al zou dat officiëel zijn op vraag van haar eigen bedrijf, International Game Technology.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business