Google krijgt in India een antitrustonderzoek over zich heen. Volgens The Wall Street Journal wil het land AdWords onder de loep nemen. Het onderzoek naar oneerlijke concurrentiepraktijken mikt op de advertentiepoot van Google en dan specifiek op AdWords. Maar dat kan tijdens zijn verloop nog worden uitgebreid naar andere diensten van het bedrijf. The Wall […]

Advertentie

Google krijgt in India een antitrustonderzoek over zich heen. Volgens The Wall Street Journal wil het land AdWords onder de loep nemen.

Het onderzoek naar oneerlijke concurrentiepraktijken mikt op de advertentiepoot van Google en dan specifiek op AdWords. Maar dat kan tijdens zijn verloop nog worden uitgebreid naar andere diensten van het bedrijf.

The Wall Street Journal citeert Indiase overheidsfunctionarissen als bron, maar Google India ontkent tegenover de krant dat het informatie heeft ontvangen over een eventueel onderzoek.

Een antitrustonderzoek kan veel tijd in beslag nemen. Bovendien kan India de zoekgigant een boete opleggen als het vaststelt dat het bedrijf de regels overtreedt.

Als er echt een antitrustzaak komt, dan volgt die enkele maanden nadat India er mee dreigde om Google en Facebook te blokkeren. Het land wil dat beide sites ongepast materiaal preventief censureren. Toen ging het over het mogen plaatsen van afbeeldingen die religieuze symbolen schaden, wat in strijd is met de lokale wetgeving.