Facebook betaalt 550 miljoen dollar voor 650 patenten rond sociale netwerken die Microsoft amper twee weken geleden van AOL had overgekocht. Dat maakten beide partijen gisteren gezamenlijk bekend. De 650 patenten die Facebook overkoopt maken deel uit van een pakket van 925 patenten en 300 licenties die Microsoft amper twee weken geleden van de Amerikaanse […]

Advertentie

Facebook betaalt 550 miljoen dollar voor 650 patenten rond sociale netwerken die Microsoft amper twee weken geleden van AOL had overgekocht.

Dat maakten beide partijen gisteren gezamenlijk bekend. De 650 patenten die Facebook overkoopt maken deel uit van een pakket van 925 patenten en 300 licenties die Microsoft amper twee weken geleden van de Amerikaanse internetpionier AOL afnam voor meer dan een miljard dollar.

Facebook neemt dus de meerderheid van Microsofts kersverse patenten over en neemt een licentie op de resterende 275 AOL-patenten die de softwaregigant niet wil verkopen. Microsoft recupereert met de doorverkoop van de 650 patenten ongeveer de helft van het bedrag dat het aan AOL betaalt.

De sociale netwerksite is de laatste maanden bijzonder actief op de patentenmarkt. Eerder kocht het al 750 patenten van IBM over. Facebook wil zich met de nakende beursintroductie in het achterhoofd wapenen tegen Yahoo, dat een klacht heeft ingediend wegens patentinbreuken
 

Advertentie