Facebook heeft naar verluidt 750 patenten van IBM gekocht zodat het zich kan verdedigen in de rechtszaak die door Yahoo werd aangespannen. Dat heeft Bloomberg vernomen van een bron die anoniem wil blijven. Woordvoerders van zowel IBM als Facebook weigerden te reageren bij Bloomberg maar even later bevestigde Facebook de deal tegenover The New York […]

Advertentie

Facebook heeft naar verluidt 750 patenten van IBM gekocht zodat het zich kan verdedigen in de rechtszaak die door Yahoo werd aangespannen.

Dat heeft Bloomberg vernomen van een bron die anoniem wil blijven. Woordvoerders van zowel IBM als Facebook weigerden te reageren bij Bloomberg maar even later bevestigde Facebook de deal tegenover The New York Times. De sociale netwerksite wou wel niet kwijt over hoeveel patenten het gaat  en welk bedrag ermee gemoeid is.

Internetpionier Yahoo dreigde eind vorige maand met gerechtelijke stappen tegen Facebook indien het bedrijf niet wil betalen voor technologieën die het gebruikt maar waar Yahoo tien patenten op zou bezitten. Facebook liet weten teleurgesteld te zijn in Yahoo, dat al jaren samenwerkt met de sociale netwerksite.

Advertentie