Spellenmaker Zynga, bekend van onder meer Farmville en Words with Friends, neemt de bedenker van de populaire tekenapp Draw Something over. OMGPOP lanceerde zeven weken geleden het tekenspel Draw Something voor iOS, Android en Facebook. De app werd een instant succes en staat momenteel op de eerste plaats in Apples App Store en de Google […]

Advertentie

Spellenmaker Zynga, bekend van onder meer Farmville en Words with Friends, neemt de bedenker van de populaire tekenapp Draw Something over.

OMGPOP lanceerde zeven weken geleden het tekenspel Draw Something voor iOS, Android en Facebook. De app werd een instant succes en staat momenteel op de eerste plaats in Apples App Store en de Google Play Store in 79 landen. De app is inmiddels meer dan 35 miljoen keer gedownload en dagelijks zijn er meer dan 15 miljoen spelers actief.

Digitale Pictionary
In Draw Something krijg je net als in Pictionary een woord dat je moet tekenen en dat je tegenspelers aan de hand van je kribbels weer moeten achterhalen. Je kan spelen tegen vrienden of vreemden. De maker verdient geld door de verkoop van kleurpaletten, advertenties in de gratis versie en de verkoop van een advertentieloze app. De dagomzet wordt geschat op een kwart miljoen dollar.

Dat is Zynga, marktleider als op het social gaming aankomt, niet ontgaan. De spelgigant is er doorgaans niet vies van om een succesvol concept klakkeloos te kopiëren maar besloot toch om OMGPOP over te kopen. Welke bedrag er met de overname gemoeid is wou Zynga niet kwijt maar volgens Techcrunch gaat het om 210 miljoen dollar. Analisten menen echter dat OMGPOP zich veel te vroeg in de etalage heeft gezet en daardoor mogelijk 800 miljoen dollar is misgelopen, schrijft Business Insider.

Advertentie