Nieuws

Samsung-medewerker hint op kleinere iPad

Apple zou dit jaar voor een recordbedrag aan hardware afnemen van Samsung, waaronder ook onderdelen voor een nieuwe kleine iPad.

Dat vertelde een werknemer van Samsung die verder anoniem wil blijven aan The Korea Times. Apple zou zijn Zuid-Koreaanse rivaal en partner dit jaar tot 11 miljard dollar betalen, afhankelijk van de vraag naar Apple-producten met Samsung-onderdelen. Momenteel wordt het contract geschat op 9,7 miljard dollar.

Eind 2012
“Tegen het einde van het jaar wil Apple een kleinere iPad lanceren, waarschijnlijk met een schermdiagonaal van 7,85 inch”, aldus de anonieme bron. Ook de verwachte verkoopsstijging van Macbook Airs met een SSD van Samsung zou de waarde van de overeenkomst de hoogte in duwen.

[related_article id=”158256″]

Apple maakt in zijn producten vaak gebruik van hardware van Samsung, met wie het een haat-liefdeverhouding heeft. Zo zijn de belangrijkste blikvangers van de iPad 3 – het retinascherm, de LTE-chip en de A5X-processor – allemaal van Zuid-Koreaanse makelij. Maar Apple en Samsung zijn ook rivalen op de smartphone- en tabletmarkt en maken elkaar het leven zuur met patentrechtszaken over de hele wereld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business