Apple moet Kodak met rust laten

Apple mag zijn rechtzaak tegen Kodak niet opnieuw opstarten. De rechter vindt het ongepast omdat Kodak momenteel een bankroetproces doorloopt.

De iPhonemaker wil Kodak aanklagen over een patent rond digitale beeldvorming. Het fotografiebedrijf heeft momenteel een zogenaamd Chapter 11 aangevraagd. Dat is een bescherming tegen schuldeisers en is meestal de stap richting faillissement.

Momenteel is de rechtszaak stilgelegd, maar Apple heeft bij de International Trade Commission in de VS een verzoek ingediend om de zaak toch te laten doorgaan. Maar de rechter vindt het ongepast om dat te doen terwijl Kodak zich reorganiseert.

[related_article id=”158256″]

Het bewuste patent dekt technologie om foto’s na het vastleggen te bekijken op digitale fototoestellen. Kodak wil momenteel zijn patentportfolio verkopen voor 2,6 miljard dollar om zo uit de schulden te geraken. Apple vreest dat het patent zal worden verkocht nog voor een rechtbank kan beslissen wie er nu precies recht op heeft.

Vorig jaar in mei besliste de International Trade Commission al eens dat de patentrechten van Apple rond digitale beeldvorming niet zijn geschonden door Kodak. Maar de iPhonemaker wil daar nu toch verder in gaan. Ook Kodak begon toen een zaak tegen Apple voor patentschending, dit keer gerelateerd tot het verzenden en e-mailen van afbeeldingen en het verzenden van foto’s vai een gsm- of wifi-netwerk.

Het gaat al jaren bergaf met Kodak en in januari vroeg het bedrijf bescherming tegen schuldeisers. Sindsdien reorganiseert het bedrijf zich waardoor het wordt beschermd tegen nieuwe aanklachten. Maar een deel van de afspraak is ook dat het bedrijf zijn portfolio van 1.100 patenten moet verkopen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business