Apple zou het personeel en de technologie van appzoekbedrijf Chomp hebben overgenomen, om de zoekresultaten en aanraders in de App Store te verbeteren. Dat de App Store van Apple een succes is staat buiten kijf. De digitale softwarewinkel nadert momenteel zijn 25 miljardste download en telt meer dan 500.000 apps. Maar perfect is de App […]

Advertentie

Apple zou het personeel en de technologie van appzoekbedrijf Chomp hebben overgenomen, om de zoekresultaten en aanraders in de App Store te verbeteren.

Dat de App Store van Apple een succes is staat buiten kijf. De digitale softwarewinkel nadert momenteel zijn 25 miljardste download en telt meer dan 500.000 apps. Maar perfect is de App Store niet.

Betere zoekresultaten en aanraders
De tol van het succes is dat populaire apps steeds populairder worden, en dus hoger in zoekresultaten voorkomen, en dat nieuwkomers het daardoor moeilijk hebben om hun plaatsje aan de top te veroveren. Apple hoopt dat nu te veranderen met de overname van Chomp, weet Techcrunch.

Chomp maakte zijn debuut begin 2010 als een alternatieve zoekmachine voor Apples App Store. Later kwam er ook een variant voor de Android Market van Google.

De deal is nog niet door Apple bevestigd. Maar volgens 9to5mac zijn elke leden van het Chomp-team al aan de slag bij Apple.