Nokia gaat zijn smartphones voortaan in Azië produceren. Daarom schrapt het vierduizend banen in zijn fabrieken in Hongarije, Mexico en Finland. “Nokia plant veranderingen aan zijn productieoperaties om de efficiëntie van smarpthoneproductie te laten toenemen”, zo klinkt de vertaalde titel uit het persbericht van de Finse telefoonmaker. Verhuizen naar Azië heeft volgens het bedrijf veel […]

Advertentie

Nokia gaat zijn smartphones voortaan in Azië produceren. Daarom schrapt het vierduizend banen in zijn fabrieken in Hongarije, Mexico en Finland.

“Nokia plant veranderingen aan zijn productieoperaties om de efficiëntie van smarpthoneproductie te laten toenemen”, zo klinkt de vertaalde titel uit het persbericht van de Finse telefoonmaker.

Verhuizen naar Azië heeft volgens het bedrijf veel voordelen. De meeste onderdelenleveranciers zijn er gevestigd en door een nauwere samenwerking kunnen nieuwe telefoons sneller op de markt komen.

Maar dat gaat wel ten koste van jobs in Europa en elders in de wereld. Nokia verwacht dat er bij benadering vierduizend mensen hun job zullen verliezen. De ontslagronde zal aan het einde van 2012 plaatsvinden. Een volledige sluiting van de drie vestigingen lijkt niet aan de orde.

Nokia is de grootste telefoonmaker ter wereld, maar deed het tot nu toe zeer slecht op de smartphonemarkt, een segment dat momenteel groeit en winst oplevert. Daarom besloot het bedrijf vorig jaar zijn besturingssysteem Symbian overboord te gooien en alleen nog toestellen met Windows Phone uit te brengen.

Advertentie