Galaxy is goudmijn voor Samsung

Samsung Electronics is heer en meester als het op Androidtoestellen aankomt. De Galaxy-smartphone zorgde voor een succesvol vierde kwartaal.

De technologiegigant rapporteert een winst van vier biljoen Koreaanse won, oftewel 2,71 miljard euro. Dat is 8,5 procent meer dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De omzet van het bedrijf stijgt met 13 procent tot 47,3 biljoen won (29,349 miljard euro).

Achterstand goedgemaakt
De drijfkracht achter Samsungs resultaten is de afdeling mobiele toestellen. Hier blijkt de Galaxy-reeks wereldwijd een groot succes. In totaal verkocht de telecomafdeling van het bedrijf 52 procent meer, wat zorgde voor 79 procent meer winst.

Samsung is iets trager dan zijn concurrenten op de smartphonemarkt gekomen, maar heeft die schade duidelijk ingehaald. In het derde kwartaal van 2011 ging het bedrijf zelfs Apple voorbij als grootste smartphoneverkoper. Al werd het opnieuw ingehaald in het vierde kwartaal, nadat de iPhone 4S werd gelanceerd.

Groei trager in 2012
Voor het eerste kwartaal van 2012 verwacht Samsung een tragere groei. Al zal de smartphonemarkt dit jaar wel dertig procent groter worden, zegt het bedrijf. Dit gaat vooral ten koste van zogenaamde featurephones, telefoons die tussen een eenvoudig toestel en een smartphone zitten. Voor de tabletmarkt verwacht het bedrijf dat deze zich uitbreidt, onder meer met scherp geprijsde toestellen.

De focus blijft wel liggen op smartphones. Samsung mikt op meerdere besturingssystemen en alle segmenten en markten. Zo ziet het bedrijf wel nog een plaats voor featurephones in opkomende landen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business