Business

Motorola klaagt Apple opnieuw aan

Het steekspel tussen de technologiereuzen gaat door. Dit keer trekt Motorola, dat momenteel wordt overgenomen door Google, ten strijde tegen Apple.

De rechtszaak werd in de VS opgestart en is opgemerkt door de blog FOSS Patents. Motorola beschuldigt Apple van de schending van zes patenten, specifiek bij de iPhone 4S en iCloud.

De zaak is al de tweede van Motorola tegen Apple, en de bewuste patenten zijn identiek aan de vorige zaak. Maar ditmaal eist de aanklager een schadevergoeding en een verbod op de twee nieuwe producten, waar het de vorige keer over oudere producten ging.

“Apples schendende activiteiten hebben bij Motorola Mobility onherstelbare schade veroorzaakt waarvoor er geen onmiddellijke wettelijke oplossing voorhanden is. Tenzij de schendende activiteiten van Apple worden bevestigd door dit hof”, klinkt het in de klacht.

Motorola benadrukt dat het deze rechtszaak heeft ingediend omdat het geen bijkomende inbreuken mag toevoegen aan de eerste rechtszaak tussen de twee.

Apple zelf geeft geen commentaar op de zaak. Een woordvoerder van Motorola legt aan CNet uit dat het om dezelfde zes patenten gaat als in de eerste rechtszaak, behalve dat de nieuwe klacht gaat over twee nieuwe producten, de iPhone 4S en iCloud.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business