Business

Yahoo overweegt koopjacht

De nieuwe baas van Yahoo sluit niet uit dat er onder zijn beleid andere bedrijven worden ingelijfd om het bedrijf weer op de rails te krijgen.

Kersvers topman Scott Thompson maakte die intentie bekend bij de voorstelling van de kwartaalresultaten. Die resultaten zijn niet goed. De nettowinst bedraagt 296 miljoen dollar, een daling van vijf procent. De omzet zakt van 1,2 miljard dollar een jaar geleden tot 1,17 miljard dollar.

Op de vraag of overnames een onderdeel zijn van de nieuwe strategie was het antwoord ja, al werd dat niet zo concreet gezegd. Volgens BusinessInsider klonken de woorden van Thompson als volgt:

“Ik vermoed dat er domeinen zijn waar we vandaag de technologie of de capaciteiten niet voor in huis hebben. Als we hier snel vooruit willen gaan dan moeten we agressief naar de markt stappen. Ik ben er relatief zeker van dat er dingen zullen zijn die ons interesseren en de technologische gaten kunnen opvullen die we vandaag hebben.”

Yahoo heeft een moeilijke periode achter de rug. Begin september werd algemeen directeur Carol Bartz ontslagen en ook medeoprichter Jerry Yang maakte vorige week zijn vertrek bekend. Tegelijk gonst het al een tijd lang van de overnamegeruchten. Ex-PayPal-topman Scott Thompson moet het bedrijf nu terug op gang krijgen. Hij werd begin januari aangesteld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business