BlackBerrymaker Research In Motion krijgt een nieuwe baas. Operationeel directeur Thorsten Heins vervangt het duo Jim Balsillie en Mike Lazaridis. De wissel komt niet onverwacht. Thorsten was tot nu toe een van de twee COO’s binnen de Canadese telefoonmaker. Hij stapte vier jaar geleden over van Siemens AG naar RIM. In de raad van bestuur […]

Advertentie

BlackBerrymaker Research In Motion krijgt een nieuwe baas. Operationeel directeur Thorsten Heins vervangt het duo Jim Balsillie en Mike Lazaridis. De wissel komt niet onverwacht.

Thorsten was tot nu toe een van de twee COO’s binnen de Canadese telefoonmaker. Hij stapte vier jaar geleden over van Siemens AG naar RIM. In de raad van bestuur wordt de gedeelde voorzittersfunctie van Balsillie en Lazaridis overgenomen door Barbara Stymiest.

Over een machtwissel werd al een tijdje gespeculeerd, zo circuleerde begin dit jaar de naam van Stymiest al om het duo op te volgen, zij het als algemeen directeur.

De twee ex-topmannen blijven bij RIM. Lazaridis, die in 1984 het bedrijf oprichtte, wordt vicevoorzitter van de raad van bestuur en ook Balsillie blijft een van de directeurs. Ook blijft hij volgens nieuwsdienst Bloomberg in de raad.

In het persbericht dat RIM uitstuurt naar aanleiding van de stoelendans is er niets dan lof voor de nieuwe en vertrekkende bestuurders. Maar een nieuwe wind is wel noodzakelijk voor het bedrijf. De afgelopen jaren heeft het Canadese technologiebedrijf veel marktaandeel verloren aan concurrenten als Google en Android.

Pech
Daarbovenop zijn er enkele zware tegenslagen gebeurd, zoals de storing van het BlackBerrynetwerk in oktober afgelopen jaar. Ook de PlayBook, de eerste tablet van het bedrijf, was geen verkoopssucces. Al komt er wel een opvolger.

Tot slot moet het bedrijf wachten tot eind 2012 voor het nieuwe telefoons kan uitbrengen, omdat de chipset die in tien geplande toestellen wordt gebruikt pas deze zomer beschikbaar is.

Advertentie