Hoewel Samsung ontkent dat het RIM wil overnemen legt dit gerucht de BlackBerry-maker geen windeieren. Het kende een zeldzame topdag op de beurs. De technologieblog Boy Genius Report (BGR) citeerde gisteren een anonieme bron die beweerde dat Jim Balsillie, een van de directeurs van Research In Motion, in gesprek is met verschillende bedrijven over de […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Hoewel Samsung ontkent dat het RIM wil overnemen legt dit gerucht de BlackBerry-maker geen windeieren. Het kende een zeldzame topdag op de beurs.

De technologieblog Boy Genius Report (BGR) citeerde gisteren een anonieme bron die beweerde dat Jim Balsillie, een van de directeurs van Research In Motion, in gesprek is met verschillende bedrijven over de verkoop van softwarelicenties en delen van het bedrijf of zelfs geheel RIM.

Licentiedeal, overname of helemaal niets?
Balsillie zou vooral Samsung het hof maken. De Zuid-Koreanen staan daar niet afkerig tegenover maar vinden de vraagprijs te hoog, wist de bron nog. Analisten zien een overname echter niet gebeuren en achten het waarschijnlijker dat RIM en Samsung onderhandelen over een licentiedeal voor het nieuwe BlackBerry 10-besturingssysteem.

Een woordvoerder van de Zuid-Koreanen reageerde tegenover persbureau Reuters dat Samsung niet is benaderd door RIM voor een overname en daar ook geen interesse in heeft. Als gevolg van het artikel van BGR gisteren schoot het aandeel van het noodlijdende RIM met meer dan tien procent de hoogte in.