Google breidt opnieuw uit in China

Bijna twee jaar nadat Google zijn zoekmachine afsloot in China na een dispuut met de overheid, wil de zoekgigant weer uitbreiden in het meest bevolkte land ter wereld.

Google is opnieuw op zoek naar ingenieurs, verkopers en productmanagers, zegt Daniel Alegre, topman van Google Azië, in een gesprek met de Wall Street Journal. Het bedrijf kan het zich volgens de krant niet permitteren om de groei van China links te laten liggen.

Begin 2010 besliste Google om zoekresultaten op Google.cn niet langer te censureren, wat de Chinese overheid verplicht. Google deed dat naar aanleiding van een zware hackaanval waarbij code werd gestolen. Volgens Google leidden de sporen van die aanval naar de Chinese overheid en zou de gestolen informatie gediend hebben om Chinese activisten te bespioneren. China heeft die aantijgingen altijd ontkend.

[related_article id=”158901″]

In maart besloot de zoekgigant zijn zoekmachine te verplaatsen naar Hongkong via Google.hk. Al is het bedrijf nooit volledig uit China vertrokken, er werken nog zo’n vijfhonderd werknemers in het land.

Maar dat aantal wordt nu weer uitgebreid. Google wil volgens The Wall Street Journal meer geld halen uit Android, online-advertenties en zoekopdrachten naar producten. Volgens Alegre komt er ook een focus op diensten die los staan van de Chinese censuureisen, zoals Shihui, een dienst die zoekt naar kortingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business