Google koopt opnieuw patenten van IBM

De honger van Google gaat door. Het bedrijf heeft opnieuw meer dan tweehonderd patenten en voorlopige patenten gekocht van IBM.

Het gaat om 188 patenten en 29 zogenaamde patents pending, aangevraagde maar nog niet goedgekeurde patenten. De volledige lijst is terug te vinden op de website van het US Patent and Trademark Office (USPTO).

De verkoop zelf vond plaats op 30 december. De voorwaarden zijn niet bekend en beide partijen geven, behalve de bevestiging van de overname, geen commentaar. In juli en september 2011 kocht het bedrijf al eens respectievelijk 1.030 en 1.023 patenten van de blauwe reus.

[related_article id=”158901″]

Juridische indekking
Hoewel patenten niet de meest sexy materie zijn in de technologiesector, zijn ze voor Google de sleutel tot succes. Of beter gezegd: een verzekering tegen rechtszaken. Sinds de zoekgigant zich met Android op de mobiele markt begeeft, leert het bedrijf immers hoe snel advocaten van de concurrentie aan de deur staan zodra er stukjes technologie zijn afgekeken.

Het grote nadeel van Google is dat het een relatief jong bedrijf is en daardoor veel minder patenten heeft dan Microsoft, Apple en IBM. Door patenten van IBM over te kopen heeft het dus extra munitie om zich te verdedigen bij eventuele klachten. Eerder deed het al hetzelfde door Motorola Mobility over te nemen. De mobiele afdeling van Motorola rust immers op een berg van telecompatenten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business