De applicatiewinkel van Apple is momenteel in zijn eentje meer waard dan de noodlijdende BlackBerry-fabrikant Research In Motion. Dat berekende marktanalist Brian S. Hall. Afgaande op de slotnotering van het aandeel van RIM (13,44 dollar) op de beurs van New York vrijdagavond is de Canadese smartphonefabrikant nog 7,04 miljard dollar waard. Apple is volgens de […]

Advertentie

De applicatiewinkel van Apple is momenteel in zijn eentje meer waard dan de noodlijdende BlackBerry-fabrikant Research In Motion.

Dat berekende marktanalist Brian S. Hall. Afgaande op de slotnotering van het aandeel van RIM (13,44 dollar) op de beurs van New York vrijdagavond is de Canadese smartphonefabrikant nog 7,04 miljard dollar waard. Apple is volgens de huidige koers ongeveer 354 miljard dollar waard of meer dan het vijftigvoud van RIM.

Beursanalysebedrijf Trefis schat het aandeel van de App Store voor de iPod Touch, iPhone en iPad in Apples marktwaarde op ongeveer twee procent. Dat betekent dat de App Store alleen al zo’n 7,08 miljard dollar waard is of enkele tientallen miljoenen meer dan heel Research In Motion.

Advertentie