Prins Alwaleed bin Talal neemt een stevig aandeel in Twitter. Zijn investeringsbedrijf heeft nog meer belangen in andere technologiegiganten. Veel is er niet bekend over de investering, behalve dat Kingdom Holding, de investeringsmaatschappij van de prins, volgens nieuwsdienst Bloomberg “een strategisch aandeel” van driehonderd miljoen dollar in de microblogdienst steekt. Ook zouden er maandenlange onderhandelingen […]

Advertentie

Prins Alwaleed bin Talal neemt een stevig aandeel in Twitter. Zijn investeringsbedrijf heeft nog meer belangen in andere technologiegiganten.

Veel is er niet bekend over de investering, behalve dat Kingdom Holding, de investeringsmaatschappij van de prins, volgens nieuwsdienst Bloomberg “een strategisch aandeel” van driehonderd miljoen dollar in de microblogdienst steekt. Ook zouden er maandenlange onderhandelingen aan vooraf gegaan zijn.

Kingdom Holding heeft onder meer belangen in HP, eBay en Apple. Alaweed bin Talal is de neef van de Saoedische koning Abdullah. Volgens het blad Forbes is hij 19,6 miljard dollar waard. Daarmee is hij volgens datzelfde blad de 26e rijkste man ter wereld.

Advertentie