Intel ziet zijn winst voor het vierde kwartaal met 1 miljard dollar slinken door het gebrek aan harde schijven en de dalende vraag naar computeronderdelen. Intel verwacht in het vierde kwartaal een omzet van ongeveer 13,7 miljard dollar (10,3 miljard euro). Tot nog toe werd uitgegaan van 14,7 miljard dollar. Domino-effect Door een gebrek aan […]

Advertentie

Intel ziet zijn winst voor het vierde kwartaal met 1 miljard dollar slinken door het gebrek aan harde schijven en de dalende vraag naar computeronderdelen.

Intel verwacht in het vierde kwartaal een omzet van ongeveer 13,7 miljard dollar (10,3 miljard euro). Tot nog toe werd uitgegaan van 14,7 miljard dollar.

Domino-effect
Door een gebrek aan harddisks is er ook minder vraag van computerfabrikanten naar andere pc-onderdelen, zoals de chips van Intel, zo geeft "s werelds grootste computerchipfabrikant aan als oorzaak. Ook de winstmarge zal daardoor lager komen te liggen, stelt Intel.

Veel fabrieken in Thailand, die voornamelijk harddisks leveren, moesten tijdelijk hun deuren sluiten als gevolg van hevige overstromingen in het Aziatische land. Intussen is het aandeel van Intel in New York al gedaald met 3,87 procent.

Advertentie