Volgens Fortune overweegt Bill Gates om terug te keren naar het softwarebedrijf dat hij zelf heeft opgericht. Wat er dan met algemeen directeur Steve Ballmer zou gebeuren is onduidelijk. Het blad schrijft dat iemand in de kring van Gates zegt dat de voormalige Microsoft-topman een overstap overweegt. Momenteel is Gates voltijds bezig met de Bill […]

Advertentie

Volgens Fortune overweegt Bill Gates om terug te keren naar het softwarebedrijf dat hij zelf heeft opgericht. Wat er dan met algemeen directeur Steve Ballmer zou gebeuren is onduidelijk.

Het blad schrijft dat iemand in de kring van Gates zegt dat de voormalige Microsoft-topman een overstap overweegt. Momenteel is Gates voltijds bezig met de Bill & Melinda Foundation, een liefdadigheidsorganisatie die onder meer malaria wil bestrijden.

De reden voor zo’n zet zou de ontevredenheid van investeerders zijn. Zij zijn geen fan van Ballmer. De langzame terugval van het eens machtige Microsoft-imperium is de afgelopen tien jaar zichtbaar geworden, en daarvoor wordt beschuldigend naar de huidige baas gewezen.

Mocht de ex-topman de stap zetten, dan is hij niet de enige in de IT-wereld die zoiets heeft gedaan. Michael Dell, van het gelijknamige computerbedrijf, en Steve Jobs van Apple deden het hem al voor, en met succes.

Goed voor aandelen
Een analist zegt tegenover Fortune dat Gates wel de kracht heeft om de boodschap van Microsoft opnieuw te stroomlijnen. Mocht hij aantreden dan zou dat sowieso al voor een plotse opleving van de aandelenkoers zorgen, nog voor hij daadwerkelijk beleidstaken uitvoert.

Microsoft zelf geeft aan het blad geen commentaar over de speculatie. Wel zegt het dat het een plan heeft voor wanneer Ballmer zou wegvallen, bijvoorbeeld als hij op pensioen gaat. Wie momenteel de favoriete opvolger is, wordt niet gezegd. Het blad noemt Steven Sinofsky, de man die momenteel verantwoordelijk is voor Windows en Windows Live. Hij werkt al sinds 1989 bij Microsoft.

Stap terug?
Als Gates zou overstappen, duikt er nog een bijkomende vraag op: wat doet Microsoft met Steve Ballmer? De huidige CEO werkt al sinds 1980 bij Microsoft en was jarenlang de rechterhand van Gates.

Advertentie