Nieuws

Samsung en Apple winnen elk één rechtszaak

Apple en Samsung zijn nu al maandenlang verwikkeld in een wereldwijd gerechtelijk gevecht. Deze week haalden beide bedrijven een slag thuis. De twee elektronicareuzen zijn verwikkeld in ongeveer dertig rechtszaken in tien landen.

Australiërs krijgen Galaxy Tab voor kerst
Vrijdag oordeelde het hooggerechtshof in Australië dat het verkoopverbod van de Samsung Galaxy tablet in dat land wordt opgeheven. Concurrent Apple had om een verbod gevraagd omdat het toestel te veel op de iPad lijkt, maar het hooggerechtshof oordeelde in hoger beroep dat de tablet gewoon mag worden verkocht.

De uitspraak van het Australische hof stelt Samsung in staat het apparaat nu vlak voor het begin van de kerstinkopen aan het winkelend publiek aan te bieden. Eerder werd ook al een gelijkaardig verbod opgeheven in de Verenigde Staten.

[related_article id=”158256″]

iPhone 4S niet verboden in Frankrijk
De overwinning voor het Zuid-Koreaanse bedrijf in Australië werd getemperd door een tegenslag een dag eerder in Parijs, waar een Franse rechter de eis voor een verbod op de iPhone 4S van Apple verwierp.

In een poging terug te slaan klaagde Samsung zijn tegenstander ook in enkele landen aan, waaronder in Frankrijk. Samsung stelt dat het patenten bezit omtrent draadloze dataoverdracht waar de iPhone 4S inbreuk op maakt.

Intussen duurt de juridische oorlog tussen beide bedrijven voort. Het is wachten op de afloop van de rechtszaak die Samsung in Italië tegen Apple heeft aangespannen. De uitspraak hiervan is op 16 december.

Samsung zet oorlogsbudget opzij
En daarmee is het niet gedaan. Samsung heeft 200 miljoen euro speciaal gereserveerd voor patentgevechten met grote concurrent Apple in 2012. Dat heeft directeur Choi Gee-sung tegenover The Korea Times bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business