Pol Hauspie (60) is, 10 jaar na het faillissement van Lernout & Hauspie, verlost van de enkelband die hij begin dit jaar kreeg. Pol Hauspie werd in september 2010 net als Jo Lernout veroordeeld tot vijf jaar cel, waarvan drie jaar effectief, voor fraude. Sinds januari zat Hauspie zijn straf uit met een enkelband in […]

Advertentie

Pol Hauspie (60) is, 10 jaar na het faillissement van Lernout & Hauspie, verlost van de enkelband die hij begin dit jaar kreeg.

Pol Hauspie werd in september 2010 net als Jo Lernout veroordeeld tot vijf jaar cel, waarvan drie jaar effectief, voor fraude. Sinds januari zat Hauspie zijn straf uit met een enkelband in zijn appartement in Koksijde, maar onlangs besliste de gevangenisdirectie van Brugge om hem vrij te laten.

Hauspie wacht wel nog een aantal burgerlijke zaken over schadevergoedingen, maar hij heeft zijn celstraf uitgezeten. Volgens zijn advocaat Frank Van Leemput werkt hij keihard als boekhouder, maar moet hij het stellen met een bescheiden inkomen en heeft hij ook geen eigendommen.

De andere toplui van het Ieperse spraaktechnologiebedrijf L&H zijn wel nog in strafprocessen gewikkeld: zij aanvaardden de veroordeling door het Gentse hof van beroep niet en trokken naar Cassatie. Pol Hauspie heeft tijdens de strafzaak schuld bekend en toegegeven dat hij met Jo Lernout de cijfers van het bedrijf vervalst had om de aandelenkoers op te krikken.

Hauspie was gisteren niet bereikbaar voor commentaar. 

Advertentie