De grote onbekende die een 4G-licentie verwierf in ons land is BUCD. Een bedrijf waar een Aziatische partij achter schuilgaat. ZDNet kon spreken met Filip Buerms, die samen met zijn vennoot Jan Roex het bedrijf leidde. Tenminste tot dit weekend, want toen zijn de aandelen van BUCD verkocht. Buerms, vroeger nog actief bij Option en […]

Advertentie

De grote onbekende die een 4G-licentie verwierf in ons land is BUCD. Een bedrijf waar een Aziatische partij achter schuilgaat.

ZDNet kon spreken met Filip Buerms, die samen met zijn vennoot Jan Roex het bedrijf leidde. Tenminste tot dit weekend, want toen zijn de aandelen van BUCD verkocht.

Buerms, vroeger nog actief bij Option en Intel, zegt dat het nooit de bedoeling is geweest om zelf als operator actief te worden. Wel heeft hij de weg geplaveid voor de nieuwe spelers die sinds gisteren, via BUCD, een 4G-licentie in handen hebben.

Tussenpersonen
In praktijk hebben Buerms en Roex in ons land de contacten met telecomtoezichthouder BIPT gelegd en de aanvraag voor de 4G-licentie gedaan. Intussen is het bedrijf in handen van de Aziatische partner(s). In dat opzicht hebben ze dus als tussenpersoon gefungeerd.

“Wij hebben als doel overeenkomsten te maken of partijen bijeen te brengen, meestal vanuit het Oosten naar Europa”, zegt Buerms. “En op het moment dat dat partnership tot stand kwam, hebben wij de aandelen verkocht.”

Welk bedrijf of welke bedrijven er nu precies de vierde licentie in handen hebben, is voorlopig geheim. En ook Buerms is naar eigen zeggen gebonden aan geheimhouding. Maar de betrokken partijen zullen volgens hem niet nalaten om in de komende dagen te communiceren.

BUCD verwierf gisteren een van de licenties voor 4G. Het bedrijf betaalt 22,5 miljoen euro voor een blok van 45 MHZ dat zal worden gebruikt voor wimax-technologie. Belgacom, KPN (Base) en Mobistar kregen een vergunning op frequenties voor LTE.