Business

China voorbij VS als grootste smartphonemarkt

In het derde kwartaal van dit jaar zijn er voor het eerst meer smartphones verscheept voor de Chinese markt dan voor de Noord-Amerikaanse.

Dat schrijft Market Watch op basis van een onderzoek van marktanalist Strategy Analytics. In het derde kwartaal van dit jaar werd er een recordaantal van 23,9 miljoen smartphones verscheept voor de Chinese markt. In de Verenigde Staten waren dat er ongeveer 23 miljoen.

In China steeg het aantal verscheepte smartphones in het derde kwartaal met liefst 58 procent, terwijl de Verenigde Staten een daling kenden van zeven procent. China is daarmee nu voor het eerst de grootste smartphonemarkt ter wereld.

Gesubsidieerde iPhones en budgettoestellen ZTE
De snelle groei kan volgens Strategy Analytics verklaard worden door de toenemende beschikbaarheid van smartphones in de winkels, de agressieve subsidiëring van toptoestellen als de iPhone door providers en de overvloed aan goedkope Androidsmartphones van Chinese merken zoals ZTE.

Maar het zijn de smartphones van Nokia die het populairst zijn bij de Chinezen, gevolgd door Samsung. De Finnen hebben met 28 procent het grootste marktaandeel bij de fabrikanten. In de Verenigde Staten is dat HTC met 24 procent. Apple staat er op de tweede plaats.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business