Volgens de topman van HP zorgt de stilgevallen hardeschijfproductie door de overstromingen in Thailand nu al voor problemen bij Google en Facebook. Grote cloudaanbieders die hun eigen servers bouwen, zitten volgens HP’s directeur Meg Whitman met een tekort aan harde schijven. Daarom kloppen bedrijven als Google en Facebook momenteel aan bij HP om zo aan […]

Advertentie

Volgens de topman van HP zorgt de stilgevallen hardeschijfproductie door de overstromingen in Thailand nu al voor problemen bij Google en Facebook.

Grote cloudaanbieders die hun eigen servers bouwen, zitten volgens HP’s directeur Meg Whitman met een tekort aan harde schijven. Daarom kloppen bedrijven als Google en Facebook momenteel aan bij HP om zo aan opslaghardware te komen.

Zelf zegt Whitman dat haar bedrijf minder vraag naar servers verwacht door het tekort. Al benadrukt ze wel dat HP zeer veel moeite doet om zelf genoeg harde schijven in de wacht te slepen. HP is als computerfabrikant een grote inkoper van harde schijven, wat bij cloudbedrijven als Facebook en Google niet het geval is.

Een kwart van de assemblagefabrieken voor harde schijven ligt in Thailand. Maar sinds de overstromingen daar staat een groot deel daarvan onder water. Dat zorgt wereldwijd voor een prijsstijging van harde schijven, zowel voor consumenten als voor pc-fabrikanten.


Geen velden gevonden.