Business

HP scoort op Greenpeace-barometer

Greenpeace heeft voor de zeventiende keer haar rangschikking van groene en minder groene elektronicabedrijven gepubliceerd. HP doet het goed, BlackBerry bengelt onderaan.

HP haalt in de Guide To Greener Electronics een score van 5,9 op 10 en stijgt daarmee van de vierde naar de eerste plaats. De milieuorganisatie looft het feit dat zowel HP als Dell geen papier (voor verpakkingen) meer inkoopt waarvoor oerbossen zijn gekapt.

HP scoort op Greenpeace-barometer.

Dell (5,1/10) stijgt met acht plaatsen naar de tweede plek vanwege zijn energiecriteria. De Texaanse computerfabrikant wil zijn uitstoot met veertig procent hebben verminderd in 2015. Wel krijgt het bedrijf minpunten door het gebrek aan groene producten.

Nokia en Apple nemen de derde en vierde plaats in met respectievelijk 4,9/10 en 4,6/10. Nokia verliest zijn leidersplaats door energiecriteria, maar maakt dat deels goed met groene producten en duurzame operaties. Apple stijgt vijf plaatsen en krijgt felicitaties voor groene producten en duurzaamheid, maar kan volgens Greenpeace zijn energiebeleid nog verbeteren.

Hekkensluiters
Onder aan de lijst vinden we LG Electronics, Toshiba en BlackBerrymaker RIM. De eerste twee moeten van Greenpeace hun uitstoot verbeteren, hernieuwbare energie gebruiken en hun energiecriteria strenger maken. RIM, dat nieuw is in de index, moet vooral opener zijn over zijn klimaatinspanningen, wat andere telefoonmakers (vaak na aandringen van Greenpeace) intussen wel doen.

Wisselende criteria
Greenpeace stelt haar Guide To Greener Electronics meermaals per jaar voor. De afgelopen jaren slaagde de organisatie erin enkele grote elektronicafabrikanten te overtuigen milieuvriendelijker te werken. Tegelijk houdt ze de vinger aan de pols door regelmatig haar criteria aan te passen. Momenteel hecht de organisatie veel belang aan energie en houdt ze sinds deze rangschikking rekening met bedrijven die grondstoffen invoeren uit oorlogsregio’s.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business