De Europese Unie gaat onderzoeken of Samsung zijn gestandaardiseerde patenten op een eerlijke en redelijke manier aan Apple heeft aangeboden. Samsung bezit zoals wel meer ‘oudere’ telecombedrijven gepatenteerde technologie die intussen is opgenomen in de 3G-standaard. Maar een van de voorwaarden die Europa destijds stelde, was dat de bedrijven die deze patenten bezitten de technologie […]

Advertentie

De Europese Unie gaat onderzoeken of Samsung zijn gestandaardiseerde patenten op een eerlijke en redelijke manier aan Apple heeft aangeboden.

Samsung bezit zoals wel meer ‘oudere’ telecombedrijven gepatenteerde technologie die intussen is opgenomen in de 3G-standaard. Maar een van de voorwaarden die Europa destijds stelde, was dat de bedrijven die deze patenten bezitten de technologie in licentie moeten aanbieden aan concurrenten. En dat tegen een eerlijke en niet-discriminerende prijs.

Daar is nu gekibbel over, en daarom gaat het Directorate General voor Concurrentie van de Europese Commissie nu zowel Samsung als Apple hierover ondervragen.

Onderzoek ontdekt door blog
Het onderzoek kwam aan het licht dankzij patentblog Fosspatents, die gerechtsdocumenten die werden ingediend door Apple had nagelezen. Daarin beweerde Apple dat Samsung zich niet aan de concurrentiewetgeving heeft gehouden.

Intussen heeft de Europese Commissie het onderzoek ook bevestigd aan The Register.

Samsung heeft Apple aangeklaagd voor patentschending, maar beweert volgens The Register dat het graag een licentie aan Apple wil geven. Die laatste beweert dat het daar na maanden geen antwoord op kreeg, ook al is dit verplicht omdat het om technologie uit de 3G-standaard gaat. Daarom gaat Europa nu onderzoeken of Samsung ook werkelijk niet wil meewerken met Apple.

Advertentie