AMD ontslaat tien procent personeel

Chipbakker AMD heeft een herstructureringsplan voorgesteld. Daarbij zouden 1.400 mensen, zo’n tien procent van het personeelsbestand, het bedrijf moeten verlaten.

De ontslagen moeten het bedrijf 200 miljoen dollar besparen. Het is meteen de eerste grote zet van nieuwe topman Rory Read. Hij leidt sinds augustus het chipbedrijf, na het vertrek van Dirk Meyer.

“Door onze kostenstructuur te verminderen en ons personeel op belangrijke groeikansen te laten concentreren, zullen we de concurrentiekracht van AMD versterken. Daardoor kunnen we agressief een gebalanceerde set van strategische activiteiten nastreven, bedoeld voor toekomstige groei.” Aldus Read in een verklaring.

Verder in de tekst zegt hij dat zijn bedrijf de behoeften van klanten wil beantwoorden door te concentreren op lager stroomverbruik, opkomende markten en de cloud.

Intel loop uit
Advanced Micro Devices, zoals AMD voluit heet, blijft verliezen ten opzichte van rivaal Intel. In het eerste kwartaal van dit jaar was het bedrijf goed voor 10,1 procent van de processormarkt, volgens cijfers van onderzoeker iSupply. Een jaar eerder was dat nog 11,8 procent. Intel was op dat moment goed voor 82,6 procent, een stijging van twee procent op jaarbasis.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business