Acer verhoogt als eerste grote computerfabrikant zijn prijzen nu er door de watersnood in Thailand schaarste dreigt op de markt van de harde schijven. Het Taiwanese Acer verwacht in het laatste kwartaal van dit jaar, dat traditioneel het sterkste is, tot tien procent minder te verkopen. “We merken dat de prijzen van harde schijven de […]

Advertentie

Acer verhoogt als eerste grote computerfabrikant zijn prijzen nu er door de watersnood in Thailand schaarste dreigt op de markt van de harde schijven.

Het Taiwanese Acer verwacht in het laatste kwartaal van dit jaar, dat traditioneel het sterkste is, tot tien procent minder te verkopen. “We merken dat de prijzen van harde schijven de hoogte in schieten en daarom hebben we onze prijzen voor toekomstige bestellingen verhoogd”, zei directeur Jim Wong in een telefoongesprek met analisten. Dat meldt persagentschap Reuters.

De aanhoudende overstromingen in Thailand, dat na China de grootste uitvoerder van harde schijven ter wereld is, treft vooral Western Digital. Maar er staat ook een fabriek van Toshiba onder water en Seagate heeft dan weer problemen om genoeg onderdelen te vergaren bij zijn leveranciers.

Advertentie