Computergigant IBM krijgt voor het eerst in zijn bestaan een vrouwelijke baas. Vanaf 1 januari neemt Virginia Rometty de leiding van het bedrijf over van Sam Palmisano. Rometty behoort sinds 2002 tot de top van het bedrijf. Ze verwierf aanzien door de succesvolle integratie van de consultancy-tak van PriceWaterhouseCoopers. Daarmee maakte IBM de omslag van […]

Advertentie

Computergigant IBM krijgt voor het eerst in zijn bestaan een vrouwelijke baas. Vanaf 1 januari neemt Virginia Rometty de leiding van het bedrijf over van Sam Palmisano.

Rometty behoort sinds 2002 tot de top van het bedrijf. Ze verwierf aanzien door de succesvolle integratie van de consultancy-tak van PriceWaterhouseCoopers. Daarmee maakte IBM de omslag van computerfabrikant naar een breder IT-bedrijf. Momenteel staat ze aan het hoofd van de dienst verkoop van IBM.

Taaie tante
De 54-jarige Rometty heeft de reputatie een taaie tante te zijn. Zo draait ze erg lange werkdagen en eist ze van haar medewerkers hetzelfde. "Mensen die met haar samenwerken, hebben geen tijd om te slapen", citeert het persagentschap Reuters een voormalige IBM-topman.

IBM wordt door de benoeming ook het grootste bedrijf ter wereld dat door een vrouw wordt geleid. Palmisano blijft aan de slag bij IBM, als directe adviseur van Rometty.